Veliko priznanje: Šest bh. sudija sudi meč grupne faze Evropske lige
Za bh. sudije će biti veliko priznanje što su odabrani da dijele pravdu na meču Evropske lige koji se igra u Salzburgu između Red Bulla i Rosenborga.

Po prvi put nakon 2012. godine

Veliko priznanje: Šest bh. sudija sudi meč grupne faze Evropske lige

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

U četvrtak se nastavlja takmičenje u Evropskoj ligi utakmicama trećeg kola grupne faze.

Pred nama je nekoliko velikih derbija koji se s nestrpljenjem očekuju i jasno je da će mečevi Evropske lige i ovog četvrtka ponuditi dosta uzbuđenja. U okviru grupe B u Salzburgu će snage odmjeriti Red Bull i Rosenborg, a ova utakmica će biti sigurno dosta praćena u Bosni i Hercegovini.

Naime, naše sudije dobile su veliko priznanje jer će suditi ovaj meč. Glavni sudija na utakmici Red Bull - Rosenborg će biti Irfan Peljto, dok će njegovi pomoćnici biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Iza gola će se nalaziti Dragan Petrović i Haris Kaljanac, a četvrti sudija je Damir Lazić.

Sigurno da je ovo ogromno priznanje za bh. sudije, te će po prvi put nakon 2012. godine naše sudije suditi meč grupne faze Evropske lige. Prije šest godina BiH je po prvi put imala sudije u ovom evropskom takmičenju, a to je bilo na meču Inter - Neftchi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tada je glavni sudija ovog meča bio Emir Alečković, dok su mu pomoćnici bili Dalibor Drašković i Hrvoje Turudić. Iza golova nalazili su se Elmir Pilav i Ognjen Valjić, a četvrti sudija bio je Senad Ibrišimbegović.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Povlačim sve što sam rekao u vezi Bošnjaka, Srba i Hrvata i priznajem. Ovo su bh. sudije! :))
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi