Bayer je dokaz da Nijemce nikad ne trebate otpisivati, revija golova u bratskom obračunu
(Foto: EPA)

Evropska liga

Bayer je dokaz da Nijemce nikad ne trebate otpisivati, revija golova u bratskom obračunu

M. Šljivak

Njemački klubovi u Evropskoj ligi su pravi dokaz da ih nikad ne smijemo otpisivati.

U grupi A Bayer iz Levrkusena je slavio u Razgradu kod Ludogoretsa sa 2:3 i to nakon što je gubio 2:0.

Bugarski prvak je sjajno otvorio meč. Poveli su sa 2:0 nakon pola sata igre golovima Keserua (8.) i Marcelina (31.), ali su na kraju pognute glave napustili teren.

Apotekare je u igru vratio Havertz golom za 2:1 u 38. minuti, da bi u drugom poluvremeni njemački tim stigao do preokreta i pobjede. Pogađali su Thelin i Hevertz za konačnih 2:3.

U ovoj grupi Zurich je slavio na gostovanju kod AEK Larnace sa 0:1 golom sa penala Kololija sa 1:2.

Fantastičan meč u grupi B odigrali su bratske ekipe RB Leipzig i RB Salzburg, a na kraju su gosti slavili pobjedu sa 2:3.

Imao je austrijski prvak vodstvo od 0:2 nakon što su u 20. i 22. minuti pogađali Dabbur i Haidara, ali se Leipzig vratio u finišu meča. Laimer i Poulsen su izjednačili na 2:2, da bi ipak gosti stigli do pobjede preko Gulbradsena u 89. minuti.

Celtic je sa 1:0 savladao Rosenborg golom Griffithsa u 88. minuti.


Grupa A:

Ludogorets - Bayer 2:3
AEK Larnaca - Zurich 0:1


Grupa B:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

RB Leipzig - RB Salzburg 2:3
Celtic - Rosenborg 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi