Odavno nismo zabilježili incidente na košarkaškim mečevima u našoj zemlji, međutim huligani u Kaknju su odlučili da se nađu u centru pažnje

Policija spriječila veći incident

Neredi u Kaknju: Domaći navijači napali delegaciju Sparsa, gosti ogorčeni

Samir Mlaćo

Košarkaši Sparsa sinoć su upisali prvi poraz u Prvenstvu BiH. Bolji od tim iz Sarajevio bio je KK Kakanj 83:78.

Kakanjci su tako stigli do druge pobjede ove sezone, a susret je pred sami kraj obilježio incident u kojem je napadnuta delegacija gostujuće ekipe. 

Naime, grupa domaćih navijača krenula u fizički napad na goste, pri čemu je udarac zadobio sekretar OKK Spars.

“Tokom čitavog susreta vrijeđala nas je nekolicina navijača. Bilo ih je oko petnaest u alkoholiziranom stanju, koji su sjedili u našoj blizini. U samom finišu utakmice krenuli su na nas prilikom čega je udaren sekretar našeg kluba. Sreća da je policija bila u blizini pa je spriječen veći incident. Ogorčeni smo ovakvim ponašanjem u Kaknju, koji nema veze sa sportom! Igačima domaćeg kluba čestitamo na zasluženoj pobjedi”, istakli su iz OKK Spars.

Ono što svakako može biti za primjer jeste reakcija čelnika KK Kakanj koji su stali u odbranu gostiju, te huliganima pokazali da im nije mjesto na sportskim događajima, što je potvrđeno za SportSport.ba

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.