Kakanj nanio Sparsima prvi ovosezonski poraz

Košarkaško prvenstvo BiH

Kakanj nanio Sparsima prvi ovosezonski poraz

Košarkaši Kaknja slavili su danas na domaćem parketu protiv Sparsa sa 83:78 u okviru 4. kola Premijer lige BiH.

U prvoj dionici stvari su na parketu bile izjednačene pa se na kraći odmor otišlo pri rezultatu 22:22. U drugoj dionici je viđena slična slika, ali je Kakanj ipak bio za nijasnu bolji te je slavio sa 18:16 i na odmor otišao sa malom prednošću.

Domaći su najbolji bili u trećoj četvrtini kada su se uspjeli odlijepiti na nešto više od pet poena razlike, ali Sparsi se brzo vraćaju i ulazi se u vrlo uzbudljiv finiš nakon kojeg su domaći ipak slavili i to rezultatom 83:78.

Ekipu Kaknja je do trijumfa vodio Igor Josipović sa 15 poena, dok je Nermin Buza dodao 11, a Aldin Muflizović 10.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U poraženom timu uvjerljivo je najbolji bio Adin Vrabac sa 23 poena, a iza njega slijede Sandi Grubelić sa 15 i Nemanja Protić sa 12 poena.

Kakanj nakon ovog trijumfa ima omjer 2-2, dok je Sparsima ovo bio prvi ovosezonski poraz, a do sada su ostvarili tri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi