Dynamic nakon drame i produžetka prekinuo sjajan niz Sparsa
Nakon večerašnjeg poraza Sparsi su na omjeru od pet pobjeda i dva poraza u Drugoj ABA ligi

2. ABA liga, 7. kolo

Dynamic nakon drame i produžetka prekinuo sjajan niz Sparsa

Sarajevski Sparsi su danas gostovali kod Dynamica u 7. kolu 2. ABA lige. Beograđani su nakon dramatične završnice i produžetka uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 79:74 i tako prekinuti sjajnu seriji Sparsa u regionalnom takmičenju.

Od samog početka se gledala izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj su se dvije ekipe smjenjivale u vodstvu i u periodima dobre igre.

Prva četvrtina je završena vodstvom domaćih 21:20, a onda su Sparsi početkom druge dionice preuzeli prednost. Ipak, Beograđani uzvraćaju sjajnom serijom, pa na poluvremenu imaju solidnih +6 (40:36).

Početkom drugog poluvremena su ponovo Sparsi preuzeli prednost nakon odlične serije, ali su domaći uspjeli vrlo brzo vratiti vodstvo, pa se i u zadnju dionicu košarkaši sarajevske ekipe ušli sa -6.

Ipak, konstatno su gosti bili u egalu, a u zadnjoj dionici su uspjeli doći do prenodnosti. Ušlo je potom u dramatičnu završnicu. Protić 12 sekundi prije kraja pogađa jedno slobodno bacanje za tri razlike za Sparse (63:66), ali Beslać također sa linije za slobodna bacanja smanjuje na 65:66. Devet sekundi prije kraja Protić ponovo staje na liniju za slobodna bacanja i vraća Sparse na +3, ali Beslać četiri sekunde prije isteka regularnog tok susreta pogađa trojku za izjednačenje Dynamica, 68:68, i produžetak.

Iako su Sparsi bili vrlo blizu novog trijumfa u finišu regularnog toka, Dynamic bolje ulazi u produžetak, Stevanović i Vuklić pogađaju važne trojke i domaći na kraju slave pobjedu rezultatom 79:74.

Kod Dynamica je najefikasniji bio Kutlešić sa 21 poenom, dok je 12 dodao Beslać. Kada su u pitanju Sparsi istakao se Protić sa 24, dok je 16 poena dodao Draško Albijanić.

Sparsi su ovim porazom prekinuli niz od četiri trijumfa i sada su na omjeru od pet pobjeda i dva poraza u 2. ABA ligi, te se nalaze na četvrtom mjestu na tabeli.

2. ABA liga, 7. kolo:

KK Dynamic - OKK Spars 79:74 (21:20; 19:14; 16:16; 12:18; 11:6)

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Dynamic: Beslać 13, Janković, Vulikić 8, Kutlešić 21, Vasiljević, Đerić 3, Glišić 6, Rakićević 7, Čakarević 7, Ostojić 5, Stevanović 9, Savković.

OKK Spars: Durmo 4, Zahiragić, Vrabac 6, Jovanović 5, Grubelič 3, Manjgafić 10, Kamenjaš, Protić 24, Albijanić 16, Bašić, Mazalin, Glogovac 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi