Austrijanci se Dijamanta pribojavaju, ali smatraju da napadač Rome ipak nije nezaustavljiv.

Optimizam vlada kod reprezentativaca Austrije

"Džeko je napadač svjetske klase, ali siguran sam da nije nezaustavljiv"

Reprezentacije Austrije i Bosne i Hercegovine odigrat će za dva dana možda i odlučujući susret kada je u pitanju borba za prvu poziciju i plasman u grupu A Lige nacija.

Tom prilikom je za austrijske medije govorio napadač ove reprezentacije i član njemačkog Augsburga Michael Gregoritsch.

Njega su novinari između ostalog pitali o Edinu Džeki, a on je poručio da napadač Rome nije nezaustavljiv.

"Edin Džeko je napadač svjetske klase koji je ostavio trag u svakom klubu za koji je igrao. Ali, nije nemoguće zaustaviti ga da ne postigne gol. Moramo raditi kao tim i pomagati jedan drugom", rekao je Gregoritsch.

Pomenuti napadač je ove sezone odigrao 10 mečeva u Bundesligi te je postigao dva pogotka. Za reprezentaciju je do sada upisao sedam nastupa uz jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.