Odlučio o cijelom incidentu govoriti samo za SportSport.ba

Golman o kojem priča cijela BiH: Žao mi je, ne bi bilo ništa da mi nije opsovao majku · Ekskluzivno

S. Mlaćo

Novi Travnik je u subotu do 90. minute imao u svojim rukama bod u Bihaću. Međutim, domaći dolaze do pogotka i pobjede sa 11 metara. Briljirao je u redovima gostiju mladi golman Elvir Trako. 

Trako je naprosto izluđivao nogometaše Jedinstva i činilo se da je odlučio zaključati svoja vrata. Jedanesterac nije mogao odbraniti, a nakon meča sjajnu partiju je 'uprskao' pomalo nevjerovatnim potezom.

Naime, Trako je potrčao prema glavnom sudiji Ismetu Ibrahimkadiću i udario ga, poslije čega je ovaj pao i ostao ležati na terenu. Nastala je velika gužva, a u incident su se upetljali svi nogometaši, kao i redari.

Mladi golman je odlučio  za SportSport.ba po prvi put govoriti o svemu što se dešavalo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka arbitra iz Tešnja.

"Sada mi je naravno žao kad vidim šta sam uradio. Do toga ne bi došlo da glavni sudije i njegovi pomoćnici nisu tokom meča radili što jesu. Poslije posljednjeg zvižduka bio sam desetak metara od sudije i rekao sam mu da nije uredu način na koji je dijelio pravdu. On mi rekao da je samo bitno da sam primio pogodak, te mi je opsovao mater, a ja sam je potrčao prema njemu. Nisam ga udario, jednostavno se nisam mogao zaustaviti i on je pao", priča.

Perspektivni golman u svojoj karijeri do sada nije imao ni jednu mrlju. To priznaju i njegovi saigrači koji kažu da nikada nije napravio incident ni na treningu.

"Imam nekoliko igrača koji su svjedoci svega što sam vam rekao. Oni su to rekli i u policiji. Ja nisam davao izjavu, samo sam dobio tu kaznu koju moram platiti. I pored svega sutradan sam nazvao sudiju i uputio mu izvinjenje. Ovo je za mene prva kazna ikada, tako da ne znam šta da očekujem. Nadam se najboljem i nikako neopravdam ono što sam uradio", jasan je Trako.

Odluka o kazni za mladog golmana trebala bi biti donesena u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.