"Smatraju nas 'malim' klubom, iz kola u kolo se ponavljaju prijetnje, vrijeđanje..."
Novi Travnik je trenutno posljednjeplasirana momčad na tabeli, a u Bihaću je poražen u posljednjim minutama meča.

Oglasili se iz NK Novi Travnik

"Smatraju nas 'malim' klubom, iz kola u kolo se ponavljaju prijetnje, vrijeđanje..."

S. Mlaćo

Mnogo bure donio je meč između Jedinstva i Novog Travnika.

Domaći su slavili 1:0, a susret je pao u drugi plan nakon incidenta u kojem je učestvovao golman gostiju Trako te glavni sudija Ismet Ibrahimkadić. Trako je udario sudiju iz Tešnja nakon meča, a Novotravničani su iskazali nezadovoljstvo suđenjem na ovom meču.

Jedini pogodak domaći su postigli sa 11 metara, a iz NK Novi Travni oglasili su se saopštenjem za javnost istakavši da mnogi smatraju da su oni 'mali klub', ali da će se do kraja boriti časno i pošteno.

"NK Novi Travnik najoštrije osuđuje sva dešavanja koja se u zadnje vrijeme događaju na nogometnim travnjacima koja nisu sastavni dio nogometa i koji istom nanose nepopravljivu štetu.
Ove godine smo ponovno se vratili u Prvu Ligu Federacije te u ovih 14. kola smo puno puta osjetili šta znači biti kada vas smatraju da ste 'mali klub' koji pokušava da se pošteno natječe na zelenom travnjaku. Zar je moguće da netko tko bi trebao biti taj i paziti na ponašanje drugih sam se ponaša da vrijeđa, psuje i prijeti, a što nam se dešava iz kola u kolo. Šta reći igračima koji su ginuli utakmicu 90 minuta i koji nakon završene utakmice u svlačionici se osjećaju bezpomoćno i uplakano iako su u igri zaslužili i bili bolji, da li im reći da ima nova utakmica kad iz utakmice u utakmicu ponovno isto.
I kako im reći da nogometna pravila nevrijede isto na jednom i drugom kraju travnjaka zašto postoje dokazi i činjenice koje neosporno potvrđuje naše tvrdnje.
Kako reći doktoru koji u klubu radi besplatno i koji je svojim pozivom da bude doktor izabrao humanost ,da je normalno da ga netko psuje i vrijeđa bez imalo grižnje savjesti i bez ikakvog razloga.
Ali još jednom i uvijek ćemo osuditi kako smo naveli događanja koja nisu sastavni dio nogometne igre i nikako ne možemo opravdati takva ponašanja od bilo koga dolazila, pa i od onih koji su sastavni dio našeg malog kolektiva i temeljem navedenog ćemo pokrenuti sve potrebne mjere iz naše nadležnosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Novi Travnik kako smo naveli iako još uvijek smatraju da smo „mali klub“ će se časno boriti i sve utakmice do kraja odigrati pošteno i nećemo se predati da ostvarimo naš zacrtani cilj", stoji u saopštenju.

Podsjetimo, Novi Travnik se nakon 14 odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu tablice sa samo četiri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije