Bonić: Momci su jednostavno 'pukli', teško je bilo gledati kako plaču u svlačionici

Šef struke Novog Travnika nakon meča u Bihaću

Bonić: Momci su jednostavno 'pukli', teško je bilo gledati kako plaču u svlačionici

S. Mlaćo

Novi Travnik je u Bihaću poražen u subotu sa minimalnih 1:0. Bišćani su do pobjede stigli u posljednjim minutama meča pogotkom sa 11 metara, a gosti su nakon meča imali primjedbe na suđenje. 

Sve je kulminiralo kada je mladi golman gostiju Trako udario glavnog sudiju Ismeta Ibrahimkadića iz Tešnja koji je ostao ležati na travnjaku. Traku očekuje rigorozna kazna, a Novi Travnik je ostao na posljednjem mjestu tablice.

"Ni ja, a ni klub ne opravdamo nikakvo nasilje. Međutim, ovo su mladi momci i  teško im je palo sve to. Teško je bilo gledati u svlačionici kako plaču. Penal za domaće je opravdan, međutim situacija ranije, o tome treba pričati", ističe šef struke Novotravničana Ivica Bonić za SportSport.ba.

"Neću komentarisati suđenje, međutim nakupilo se nepravdi i jednostvno 'pukli' su momci. Nešto se mora poduzeti, ljudi u Savezu znaju gdje su problemi i trebaju to da riješe. Domaćim nogometašima nemam šta prigovoriti, bili su korektni", dodao je Bonić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz redova Novog Travnika sudiji iz Tešnja zamjeraju aut koji je dosuđen za domaće umjesto za njih, a poslije kojeg je Jedinstvo stiglo do jedanaesterca, te pogotka.

Ibrahimkadić je Novotravničanima podijelio i par žutih kartona, te ih dodatno oslabio pred meč protiv NK TOŠK, kluba koji dolazi iz grada odakle i glavni sudija meča u Bihaću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi