Zagorac se povrijedio na treningu

Najbolji igrač Partizana mora na operaciju nosa

Košarkaški klub Partizan će na sutrašnjoj utakmici protiv Zenita iz St. Petersburga biti lišen usluga svog najboljeg igrača - Radeta Zagorca.

Zagorac je na treningu imao jedan neprijatan sudar sa saigračem Gagićem iz kojeg je izvukao deblji kraj jer mu je nastradao nos.

U pitanju je nešto ozbiljnija povreda jer će Zagorac morati na operaciju koja je zakazana za sutra, a to znači da će propustiti putovanje u Rusiju i duel sa Zenitom u okviru Eurocupa.

Nije poznato koliko bi Zagorac trebao izbivati sa parketa, ali se u Partizanu nadaju da bi sa maskom mogao zaigrati na narednoj utakmici ABA lige protiv Budućnosti, a najkasnije sljedeće sedmice kada je na rasporedu derbi sa Crvenom zvezdom.

Rade Zagorac ove sezone u ABA Ligi postiže 15,8 poena po utakmici, dok mu je prosjek u Eurocupu 12 poena po meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.