Partizan zaustavio seriju Mege
Patizan je doživio poraze u posljednja tri meča u ABA ligi, a serija je prekinuta gdje se možda očekivalo da crno-bijeli ubilježe novi poraz

ABA liga

Partizan zaustavio seriju Mege

E. Škorić

U šestom kolu ABA lige Partizan je kao gost, rezultatom 81:74, savladao Mega Bemax.

S novim trenerom je Partizan stigao do treće pobjede u ABA ligi, dok je Mega nakon pet pobjeda doživjela prvi poraz u regionalnom šampionatu.

Poslije prvih 10 minuta Partizan je vodio 24:15, a na poluvremenu je bio 46:35.

Partizan je uglavnom održavao dvocifrenu prednost, Mega je tek u finišu uspjela mallo da spusti zaostatak, ali poraz domaćeg tima bio je neminovan.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zagorac i Marinković su predvodili Partizan sa po 17 poena, Sy je ubacio 12, a Landale 11 poena. Bitadze je sa 28 poena jedini danas nešto uradio u dresu Mege.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi