Fantastičan meč u polufinalu Northern Irleand Opena, a O'Sullivan je na kraju uspio da u sjajnom meču pobijedi starog rivala Selbyja

Ronnie prvi finalist Northern Ireland Opena

Sudar titana u Belfastu: O'Sullivan u epskom meču dobio Selbyja

Edmir Škorić

Sjajan snukerški meč viđe nje u Belfastu u polufinalu Opena Sjeverne Irske.

Ronnie O'Sullivan je u fantastičnom duelu uspio da pobijedi Marka Selbyja, pa će igrati finale Northern Ireland Opena.

Do prve pauze je bilo 2:2, potom 4:2 vodstvo O'Sulivana uz tri trocifrena brejka, vodio je potom 5:3, a onda ludnica kod odlučuućeg 11. frejma kod rezultata 5:5.

Selby je prvi imao priliku, ali je jednu laganu crnu kuglu promašio, pa se O'Sulliven vraća, ali i on neočekivano promašuje crnu. Uslijedio je period snukerovanja Rooniea, koji je bio u problemu, da bi uz veliku dozu sreće, ali i zasluženo jer je bio bolji, uspio da ubaci crvenu u rupu i tako se izvukao.

Do kraja je O'Sullivan ubacio sve obojene kugle i ostvario je pobjedu, a u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Sharav (Škotska) - Trump (Engleska).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.