Za sladokusce: Selby napravio treći maksimalni break u karijeri

Turnir "Champion of Champions"

Za sladokusce: Selby napravio treći maksimalni break u karijeri

Mark Selby napravio je treći put u svome životu maksimalni break. Na turniru Champion of Champions je protiv Neila Robertsona napravio maksimalnih 147 pri vodstvu od 1:0 za Australijanca. 

"Jester from Leicester" - šaljivdžija iz Leicestera oduševio je sve prisutne tokom breaka koji je trajao malo više od deset minuta.

Interesantno to je prvi ikada zabilježeni maksimalni break na ovome turniru šampiona.

The Champion of Champions je profesionalni, nerangirni turnir u snookeru na kojem igra 16 najboljih igrača podijeljenih u četiri grupe. Prvi put turnir je odigran 1978. zatim dvije godine poslije i nije odigran sve do 2013.

Od tada se igra u Coventryju. Od 2015. nagradni fond iznosi 300.000 funti, od kojih pobjednik inkasira 100.000. Prošlogodišnji pobjednik je Shaun Murphy.

Promo

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Gdje ce ko sa selbijem
3 0
Gvardiola
Si lud, u roku od pet godina će biti tri Kineza u top3
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi