Northern Ireland Open: Može li neko zaustaviti O'Sullivana i Selbyja?

Danas na programu četvrtfinalni mečevi

Northern Ireland Open: Može li neko zaustaviti O'Sullivana i Selbyja?

A. Beganović

Rangirajući snooker turnir, Northern Ireland Open, koji se igra u Belfastu za nagradni fond od 366.000 funti ušao je u samu završnicu.

Naime, na ovom turniru učestvuje 128 snooker igrača, a nakon četiri dana velikih borbi poznata su i imena učesnika četvrtfinala.

Sjajne partije nastavio je pružati Ronnie O'Sullivan koji je u nedjelju u dramatičnom finalu Champion of Championsa savladao Kyrena Wilsona (10:9). Na putu do četvrtfinala Ronnie je u Belfastu bez većih problema savladao Vahedija (4:0), Xiwena (4:1), Forda (4:0), te Zhoua (4:1). Njegov protivnik u borbi za plasman u polufinale biće trenutno 22. igrač na svijetu David Gilbert.

Među osam najboljih plasirao se i svjetski broj jedan, Mark Selby, koji također u prethodnim mečevima nije imao previše problema. Redom je pobjeđivao Hamiltona (4:1), J.Robertsona (4:0), Akbara (4:0), te O'Donnella (4:2). U četvrtfinalu će Selby igrati protiv Un-Nooha.

Možda i najzanimljiviji meč četvrtfinala odigrat će Judd Trump i Ryan Day, dok posljednji četvrtfinali par čine iskusni Peter Ebdon i Eden Sharav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi