Talentovani Nijemac je u dva seta pobijedio Rogera Federera i za titulu na posljednjem Mastersu u sezoni borit će se protiv Novaka Đokovića ili Kevina Andersona

Rogerovi fanovi ga izviždali

"Fina" londonska publika: Zverev skoro plakao, pa ovo stvarno nije zaslužio!

Edmir Škorić

Njemački teniser Alexander Zverev danas je pokazao zašto ga, između ostalog, nazivaju nasljednikom Rogera Federera.

Upravo je Federera pobijedio u prvom polufinalu Završnog mastersa u Londonu, pošto je bilo 7:5, 7:6 poslije sat i 36 minuta igre.

Sada u finalu čeka ili Novaka Đokovića ili Kevina Andersona, ali prilikom davanja izjave o pobjedi nad Rogerom, Zverev je dobio brojne zvižduke, što ga je skoro rasplakalo.

Nesportski potez navijača u Londonskoj O2 areni šokirao je mladog Nijemca, koji definitivno nije zaslužio ovakav tretman, bez obzira što je Roger Federer tip kojeg publika obožava.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.