Federer o 100. tituli u karijeri: Dok je Novak u turniru, biće vrlo teško
Švicarac se plasirao u polufinale i ostale su mu još samo dvije prepreke do jubilarne 100. titule u karijeri.

Roger sasvim iskren

Federer o 100. tituli u karijeri: Dok je Novak u turniru, biće vrlo teško

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se sinoć u polufinale Završnog mastersa u Londonu.

On je u odlučujućem susretu svoje grupe porazio Kevina Andersona sa 2:0 u setovima i na taj način osvojio prvo mjesto u grupi i vjerovatno izbjegao Novaka Đokovića u polufinalu.

Inače, Roger na pomenutom turniru ima priliku da dođe od 100. titule u karijeri, ali on smatra da će to biti vrlo teška misija sve dok je Đoković aktivan u žrijebu.

"Zadovoljan sam što imam još jednu dobru sedmicu. Nije izgledalo tako prije 72 sata, međutim, uspio sam da se vratim i da okrenem situaciju. Ne razmišljam još o 100. titulu u karijeri, ne želim da me to dekoncentriše. Sve dok je Novak u turniru, daleko je 100. titula", rekao je Federer nakon meča i dodao:

"Ne znam još uvijek ko će mi biti naredni rival. Možda to bude čak i Novak, ali sumnjam. Biće teško u završnici, ali sam sretan što imam priliku da se borim za još jednu titulu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti