ACB liga

Dominacija Reala, slavio s 33 razlike

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida demolirali su u meču 9. kola ACB lige Gipuzkou sa 104:71.

Kraljevi su stigli do nove lagane pobjede i sada su na vrhu ACB lige s omjerom 8-1, dok je njihov današnji riva zakovan za dno sa 2-7 omjerom poslije devet kola.

Praktično je na početku sve bilo poznato. Real je odmah poveo 72, pa 22:11, a na kraju prve četvrtine bilo je plus 10 - 28:18.

U drugoj četvrtini Kraljevi dolaze do 28 poena prednosti, na poluvremenu su imali plus 25 (56:31).

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U zadnjoj četvrtini su otišli i na maksimalnih 38 poena prednosti nad nemoćnim gostima, da bi konačan rezultat glasio 104:71.

Zanimljivo da su na vrhu liste strijelaca ovog meča bili igrači Gipuzkoe Sanadze i Bobrov koji su ubacili 17 i 15 poena. Taylor i Prepelić su kod Reala ubacili po 14, Reyes 13, Carroll i Campazzo po 12, a Yusta 11 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.