Real protiv Khimkija do sedme pobjede iz sedam utakmica
Bez većih problema aktualni europski prvak je održao svoj niz nepobjedivosti. Večeras u Maridu pao je Khimki.

Uz CSKA jedina neporažena momčad Eurolige je Real iz Madrida

Real protiv Khimkija do sedme pobjede iz sedam utakmica

Košarkaši Reala održali su svoj niz nepobjedivosti i povećali ga na 7 pobjeda u ovogodišnjem izdanju Eurolige. U svojoj su dvorani večeras u dobroj utakmici savladali Khimki iz moskovskog regiona sa 79:74.

Iako rezultat kaže drukčije, iako se Khimki primakao na dohvatljivu prednost, ova utakmice je bila lišena veće neizvjesnosti jer je Real kontrolirao sva dešavanja na parketu. Štaviše, u posljednju četvrtinu ušlo se sa samo +1 za Real ali već za 3 minute igre prednost se popela na 10 razlike.

Ujednačeni napad Reala predvodio je preiskusni Jaycee Carroll sa 15 poena, dok je Causeur dodao 13 a Campazzo 10 koševa. Gosti su igrali jako hendikepirani jer večeras u njihovim redovima nije bilo Alexeya Shveda, jednog od najboljih strijelaca Eurolige. U njegovom odstustvu Khimki je predvodio Crocker sa 16 poena a isto toliko dodao je i Gill. Thomas je dodao 12 no sve to dovoljno je bilo samo za častan poraz.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi