Sudeći prema grafičkom prikazu UEFA.com, na poziciji desnog beka će zaigrati Gojko Cimirot kojeg do sada nismo viđali u toj ulozi

Poznati sastavi Španije i BiH

Mnogo promjena u ekipi: Prosinečki odabrao sastav za Španiju, iznenađenje na desnom beku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će s početkom u 20:45 sati odmjeriti snage sa Španijom u prijateljskoj utakmici.

Bez ikakve sumnje, našoj selekciji slijedi najteži ispit otkako je Robert Prosinečki na klupi, a da situacija bude još komplikovanija - nije mogao računati na nekoliko standardnih fudbalera među kojim je i Miralem Pjanić.

Tako je Prosinečki bio primoran mnogo kombinovati sa sastavom uoči ovog duela, a na kraju se odlučio za sljedeću postavu:

Šehić - Bičakčić, Zukanović, Nastić, Cimirot - Gojak, Bešić, Sarić - Višća, Džeko, Krunić

Zanimljivo, sudeći prema grafičkom prikazu UEFA-e, BiH će igrati u formaciji 4-3-3 a na desnom beku će iznenađujuće zaigrati Gojko Cimirot.

Na klupi su ostali: Pirić, Kjosevski, Ćivić, Duljević, Prcić, Šunjić, Bajić, Kodro, Milošević i Demirović

S druge strane, ni Španija neće istrčati baš u najjačem sastavu a Luis Enrique se odlučio za sljedeće fudbalere: Arizabalaga, Llorente, Gaya, Morata, Ceballos, Asensio, Suso, Hermoso, Rodri, Johny, Isco

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.