BiH jedina zemlja iz bivše Jugoslavije među 12 najboljih u Evropi
Polako se kompletira spisak ekipa koje će igrati u Ligi nacija A, a ostala je još samo jedna nedoumica

Samo će Zmajevi igrati u Ligi A

BiH jedina zemlja iz bivše Jugoslavije među 12 najboljih u Evropi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jedina je sa prostora bivše Jugoslavije koja će u narednom izdanju Lige nacija nastupati u elitnoj Ligi A.

Porazom Hrvatske od Engleske u Londonu i ispadanjem u Ligu B, naša selekcija ostaje jedina sa ovih prostora koja će zauzeti mjesto među 12 najboljih evropskih selekcija koje će se takmičiti u najvišem rangu.

Za sada je poznato deset od jedanaest potencijalnih protivnika BiH u narednom izdanju Lige nacija. To su Francuska, Holandija, Belgija, Švicarska, Portugal, Italija, Engleska, Španija, Ukrajina i Danska.

Jedina nepoznanica je hoće li među protivnicima biti Rusija ili Švedska, koje u utorak igraju međusobni duel za prvo mjesto u grupi 2 Lige nacija B i promociju u elitu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kada je riječ o ostalim reprezentacijama sa prostora bivše Jugoslavije, Hrvatska će sigurno igrati u Ligi B, najvjerovatnije i Srbija, Crna Gora vjerovatno ostaje u Ligi C gdje joj se vjerovatno pridružuju Makedonija i Kosovo, dok je Slovenija ispala u grupu D.

Top Komentari

Chupy
Da smo bogdom jedina zemlja u bivsoj jugi gdje je minimalna plata bar 1200KM, nikad niko ne bi otisao iz nje.
146 7
Semberija
Imamo mi talenata i viska pa nesto otpada podjelimo Srbiji i Hrvatskoj da bi mogli sastavit ekipu
76 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi