Završeno jedno životno poglavlje

Ko kaže da fudbal i škola ne mogu zajedno: Diplomirao prvotimac Slobode

Edmir Škorić

Obično govore da lopta i škola ne idu zajedno, no to je predrasuda. Postoji veliki broj svjetskih nogometaša koji su uspjeli i pored silnih obaveza u nogometu da ipak ostvare neki uspjeh i privanto, pa da se pohvale diplomom.

Za nogometaše često kažu da su neobrazovani i da vanredno završavaju čak i srednju školu, te da ih "profesori ni ne vide tokom školske godine".

I nije da ne postoji dosta igrača koji su 'zaboravili' na školu, ali prvotimac Slobode Semir Musić nije ništa prepuštao slučaju, pa je uporedo s nogometom stizao da polaže ispite.

On je nedavno diplomirao na Univerzitetu u Travniku studij visoko obrazovanje smjer Sportski menadžment na Edukacijskom fakultetu i tako stekao pravo na akademsku titulu i naučno zvanje bachelor sportskog menadžmenta.

"Hvala svim porfesorima, posebno mentoru prof. dr. Daliboru Misirači, zahvaljujem i porodici koja je bila uz mene, a diplomu poklanjam majci koja je bila pokretač i koja je istrajala u mom školovanju. Sada se želim u potpunosti posvetiti treniranju i Slobodi", poručio je Musić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.