Iz Sarajeva ističu da tužba nije usmjerena protiv Zrinjskog, već pojedinca koji je počinio nedjelo

Nakon što je pomoćni trener u Mostaru pogođen u glavu

FK Sarajevo podnio krivičnu prijavu za pokušaj ubistva Džakmića

U subotu, 10. novembra je na stadionu Pod Bijelim brijegom odigran derbi meč 17. kola Premijer lige BiH u kojem su Zrinjski i Sarajevo odigrali neriješeno - 2:2.

Taj duel ostao je u sjeni kako loših sudijskih odluka Vladimira Bjelice, tako i nemilih događaja nakon utakmice kada je jedan od trenera FK Sarajevo Muhamed Džakmić pogođen tvrdim predmetom u glavu.

Džakmiću je pomoć ukazana odmah na terenu s kojeg je direktno odvezen u mostarski Centar za urgentnu medicinu. Kasno navečer, pomoćni trener Sarajeva pušten je na kućnu njegu sa nekoliko šavova na glavi.

U Sarajevu se ne mire sa ružnim scenama nakon utakmice i napadu na člana stručnog štaba bordo tima, pa je klub sa Koševa podnio krivičnu prijavu Kantolanom tužilaštvu u Mostaru zbog pokušaja ubistva pomoćnog trenera Muhameda Džakmića, što je potvrđeno za SportSport.ba.

Krivična prijava je podnesena protiv nepoznatog počinioca zbog krivičnog djela pokušaj ubistva, a ne protiv Zrinjskog. Iz bordo kluba traže da se u istragu uključi i Ministarstvo unutrašnjih poslova, te da se pogledaju svi snimci koje su sa Koševa poslali Kantonalnom tužilaštvu i da se na osnovu videomaterijala utvrdi počinilac nedjela.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.