Prije 51 godinu na Koševu je gostovao slavni Manchester United

U okviru nekadašnjeg Kupa prvaka

Prije 51 godinu na Koševu je gostovao slavni Manchester United

O. Lekić

Na današnji dan, prije 51 godinu, Fudbalski klub Sarajevo na Koševu je odmjerio snage protiv engleskog Manchester Uniteda u okviru tadašnjeg Kupa evropskih šampiona. Procjenjuje se da je susret pratilo oko 40 hiljada gledalaca na stadionu", navodi se na službenoj stranici FK Sarajevo.

Manchester United je na Koševo došao kao sedmerostruki prvak Engleske sa ulogom ubjedljivog favorita, dok je s druge strane, bordo tim u sezoni 1966/67. osvojio prvu titulu u historiji.

Sarajevo je davne 1967. nastupilo u sljedećem sastavu: Muftić, Fazlagić, Blažević, Jesenković, Vujović, Bajić, Prodanović, Šiljkut, Musemić, Prljaća i Antić.

Bordo tim, predvođen Miroslavom Brozovićem, je tokom susreta stvorio mnogo šansi preko Musemića, Prljače, Fazlagića i Šiljkuta, ali pogodak nije postignut. Jedan od najzapaženijih pojedinaca susreta bio je golman gostiju, Stepney.

U uzvratnoj utakmici na Old Traffordu, slavila je ekipa Manchestera rezultatom 2-1. Manchester United je te godine osvojio naslov prvaka Starog kontinenta.

Inspirisani sjajnim nastupima, navijači FK Sarajevo su pjevali: „Dva Boška na dva ćoška, Musemija u sredini, za pobjedu ne brini“. Tadašnja generacija Sarajeva osvojila je naslov prvaka Jugoslavije i igrala finale Kupa maršala Tita, piše službena stranica FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alkma
Hehe cime se vi ponositi cuj gostovao prije 51 godinu kao sa je prije 51g. Osvojena liga prvaka znack dovesti junajteda je ravno pobjedi e to ke dokaz kolko smo dno fudbala i kaze mi neko kakva luksemburska liga ljudi sad doveli Milan,betis,olimpijakos i igraju grupu takmicenja evropskog
3 23
Edin Merlin
Ponos Bosne i Hercegovine bio i ostao Fudbalski Klub Sarajevo !!!!!
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi