Kakanjci se nalaze u sjajnoj formi, koju će pokušati nastaviti u komšijskom derbiju na Bilinom polju

Ekipa iz Doboja kod Kaknja gostuje Čeliku

Mladost na Bilinom polju bez Bojana Markovića

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nalaze se u sjajnoj formi. Izabranici trenera Adnana Zildžovića u posljednja tri kola ostvarili su isto toliko pobjeda, te se trenutno nalaze na petoj poziciji s tri boda zaostatka za Širokim Brijegom, koji je na četvrtoj poziciji.

Tim koji je na početku sezone igrao veoma loše, kako je prvenstvo odmicalo i s novim trenerom dostigao je sjajnu formu, koju će pokušati da nastave i u posljednja dva kola prvog dijela prvenstva.

Mladost će u subotu u okviru 18. kola Premijer lige BiH gostovati na Bilinom polju, gdje će u komšijskom derbiju odmjeriti snage s Čelikom. Ova utakmica od velikog je značaja kako za Mladost, tako i za tim Čelika, koji ima imperativ pobjede.

Kakanjci će put Zenice bez standardnog defanzivca Bojana Markovića, koji je u posljednjem kolu dobio treći žuti karton, te će propustiti gostovanje kod Čelika, zanimljivo tima za koji je u dva navrata nastupao. Ostali igrači u taboru Mladosti su spremni i zdravi da pokušaju nastaviti pozitivan niz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da za Mladost nastupaju Darko Mišić, Aladin Isaković, Semir Bukvić, Nemanja Anđušić te gore pomenuti Bojan Marković, koji su nosili i dres Čelika. S druge strane u Čeliku igraju Aldin Šišić i Haris Dilaver, koji su u prošlosti s velikim uspjehom nosili dres ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Prvi duel Mladosti i Čelika u Doboju kod Kaknja završen je rezultatom 1:1, a sigurno da bi eventualno s tim rezultatom i u subotu mnogo više bili zadovoljni gosti nego domaćini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.