Mladost savladala Radnik u derbiju sredine tabele

Premijer liga BiH, 17. kolo

Mladost savladala Radnik u derbiju sredine tabele

Mladost je na svom terenu u Doboju kod Kaknja ugostila ekipu Radnika u 17. kolu Premijer lige BiH i slavila pobjedu rezultatom 2:0.

Mladost je bolje ušla u "derbi sredine tabele" i povela već u četvrtoj minuti. Nemanja Anđušić je došao do lopte, razmišljao šta uraditi i odlučio se za šut. Njegov udarac je bio odličan, pa je Mladost povela sa 1:0.

Radnik nije imao adekvatan odgovor na gol Mladosti, izostale su ozbiljnije akcije Bijeljinaca, dok su domaći napravili prijetiti.

Imala je Mladost još nekoliko prilika u prvom dijelu, Bojo je pogodio i prečku gola Radnika, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćih.

U drugom poluvremu se gledala dosta sporija igra. Mladost se opredijelila za čuvanje svog gola u nastavku, dok je Radnik preuzeo inicijativu.

Ipak, Mladost u 70. minuti uspijeva riješiti pitanje pobjednika drugim golom.

Radnik je napadao do kraja, ali nije uspio izbjeći poraz.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Mladost - Radnik 2:0 (Anđušić 4', Guzina 70')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost: Velić, Welbeck, Guzina, Anđušić, Marković, Atajić, Bojo, Asani, Mujagić, Nikolić, Isaković

FK Radnik: Lučić, Radović, Franić, Mekić, Vasić, Popara, Peco, Hadžić, Glišić, Đurić, Aleksić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi