Ovog ljeta 32-godišnji Diego Godin je imao mogućnost i da pređe u redove Manchester Uniteda, no odlučio je na kraju da ostane u Atletico Madridu (Foto: EPA)

Rossoneri se ne šale

Jedan od najboljih stopera svijeta ide besplatno u Milan?!

Jedan od najboljih stopera svijeta Diego Godin će, kako pišu Corriere dello Sport, preseliti u redove Milana.

Ovom 32-godišnjem urugvajskom nogometašu na kraju sezone ističe ugovor sa Atletico Madridom, a kako još oklijeva s potpisivanjem novog, sve je više klubova koji pokazuju interesovanje za njegovim uslikama.

Tu, prije svega, mislimo na Milan koji u posljednje vrijeme muku muči s povredama. Veliki broj igrača se nalazi van stroja, a najveći problem je na toj stoperskoj poziciji, gdje Gattuso na raspolaganju nema Mattiju Caldaru, Alessija Romagnolija i Matea Mussachija.

Sukladno tome Rossoneri su se dali u potragu za novim odbrambenim nogometašem i navodno je izbor pao na Godina u kojem milanski klub vidi idealnog vođu odbrane. Navodno su i kontakti uspostavljeni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Godin je idealan za Milan i iz razloga što bi na San Siro stigao kao slobodan igrač, jer italijanski tim ne bi morao da brine oko poštovanja odredbi o finansijskom fair-playu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.