Velikan iz Minhena počinje potpunu rekonstrukciju. Najavljene su velike promjene u igračkom kadru narednog ljeta, a očekuje se i dolazak novih ljudi na čelo kluba (Foto: EPA)

Završava saradnju sa bavarskim klubom

Velike promjene u Bayernu, odlazi i Hasan Salihamidžić

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić od narednog ljeta vjerovatno više neće biti sportski direktor minhenskog Bayerna.

Bavarski velikan je najavio velike promjene unutar tima, ali u rukovodstvu, a prema navodima njemačkih medija, Hasan Salihamidžić od ljeta više neće biti sportski direktor tima.

Njegovo mjesto će zauzeti Max Eberl koji trenutno ovu funkciju obavlja u redovima Borussije iz Moenchengladbacha i radi zaista dobar posao.

Tako će Salihamidžić nakon dvije godine napustiti funkciju sportskog direktora koju je obavljao u veoma teškom periodu za bavarski klub koji prolazi kroz popriličnu krizu unutar tima.

Pored Salihamidžića iz kluba će narednog ljeta vjerovatno otići i dugogodišnji čelnici Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.