Salihamidžiću se ispunila želja: Bayern doveo prvo zimsko pojačanje!

Davies predstavljen u Minhenu

Salihamidžiću se ispunila želja: Bayern doveo prvo zimsko pojačanje!

E. Čaušević

Bayern se ove sezone nalazi u veliko rezultatskoj krizi, a navijači se nadaju da će se klub vratiti na stare staze slave nakon reprezentativne pauze.

Bavarci pod vodstvom Nike Kovača igraju dosta loše ove sezone i nije tajna da je hrvatski stručnjak pod ogromnim pritiskom. Ipak, klub mu je pružio veliku podršku i poručili su mu da imaju strpljenja, te da su sigurni da će Kovač pokazati svoje trenersko znanje na klubi Bayerna.

Da se već spremaju za drugi dio sezone Bavarci su pokazali danas kada su predstavili prvo pojačanje. Naime, Bayern je odlučio dovesti Alphonsa Daviesa koji stiže iz Vancouvera gdje je i ponikao. Ovaj 18-godišnjak važi za jednog od najtalentovanijih igrača u američkom MLS-u, a na kraju nije mogao odbiti poziv Bayerna.

Davies je danas zvanično predstavljen u minhenskom klubu, te je već odradio prvi trening s novim timom, no na debi će morati čekati januar kada će dobiti pravo nastupa. Ovaj fudbaler je za Vancouver odigrao 81 utakmicu i dao je 12 golova, a debitovao je i za reprezentaciju Kanade za koju je dao tri gola na devet utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern ga je platio oko 12 miliona eura, no Vancouver će još određenu sumu novca dobiti kroz bonuse. Na njegovom transferu radio je Hasan Salihamidžić koji ga je danas i predstavio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije