Tim Milomira Odovića je odigrao još jednu izuzetno lošu utakmicu. Bez ikakve dileme jasno je da je Željezničar u ogromnoj krizi

Četvrti uzastopni poraz tima sa Grbavice

Slatka osveta odbačenog igrača: Crnov potopio Želju!

Midhat Šljivak

Krupa je u 18. kolu Premijer lige BiH ugostila Željezničar i na kraju je slavila veliku pobjedu rezultatom 2:1.

Nijedan tim nije blistao u prvih 45 minuta, ali je Krupa svoju šansu iskoristila. Iako je Željezničar kontrolisao loptu u uvodnim minutama, domaća ekipa je u 14. minuti uspjela iz prve šanse da povede. Dujaković se ušetao u kazneni prostor, Veselinović ga je oborio i sudija Paradžik je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Ivan Crnov i pogodio je za 1:0.

Krupa se potom koncentrisala na odbranu svog gola i to su jako dobro činili. Željezničar nije imao nikakve ideje u igri prema naprijed i sve što su napravili u prvih 45 minuta je pokušaj preko Veselinovića u samom finišu prvog poluvremena, ali njegov udarac je otišao pored gola.

Domaći tim je igrao jako dobro u defanzivi i na kraju je sasvim zasluženo imao prednost od 1:0 nakon prvih 45 minuta meča.

Pokušao je Milomir Odović izmjenama na otvaranju drugog poluvremena nešto da napravi. Ušli su Vranješ i Dacić, ali nije to donijelo previše promjene u igri Željezničara koji je imao posjed lopte, no prilika za postizanje gola nije bilo.

Ipak, u 72. minuti bolja igra sarajevskog tima se isplatila i iz prve prave šanse su gosti došli do izjednačenja. Osmanković je šutirao, Kutić kratko odbija, a na pravom mjestu je Sulejman Krpić za 1:1.

Potom je Željo imao nekoliko opasnih napada, da bi Krupa iz ničega u 82. minuti došla do novog vodstva. Crnov je fantastično uposlio rezervistu Aganspahića koji pogađa za 2:1.

Otežao je gostima i crveni karton kojeg je Bakrač dobio u 84. minuti nakon udaranja Dujakovića, Krupa je imala zicere da završi posao u ovom meču, ali nisu uspjeli zabiti i treći gol. Ipak, zadržali su prednost i došli su do trijumfa.


Premijer liga BiH, 18. kolo:

Krupa - Željezničar 2:1 (Crnov 14'p, Aganspahić 82' / Krpić 72')

Krupa: Kutić, Makitan, Lukić, Dujaković, Marjanović, Palić, Dekić, S. Nikolić, Maksimović, Crnov, L.Nikolić.

Željezničar: Kjosevski, Čurjurić, Bakrač, Krpić, Zilić, Osmanović, Šabanadžović, Veselinović, Osmanković, Rodin, Jazvić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.