Akutelni prvak Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme igra toplo-hladno

Tri boda za Zrinjski

Plemići čudnim golom u nadoknadi slavili na Tušnju!

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Zrinjski je u susretu 18. kola Premijer lige BiH savladao Tuzla City na Tušnju rezultatom 1:2.

Osim u uvodnim minutama kada je Tuzla City kontrolisao igru, Zrinjski je u ostatku prvog dijela imao kontrolu nad utakmicom i samo je golman Adis Nurković zaslužan što Plemići nisu poveli nakon dobrih pokušaja Barišića iz Čirjaka.

Međutim, u 21. minuti ni Nurković ništa nije mogao napraviti. Edin Rustemović je odlično šutirao iz slobodnog udarca i pogodio je mrežu domaćeg tima za prednost Zrinjskog od 0:1.

Bez većih problema su gosti potom održavali prednost. Tuzla nije napravila apsolutno ništa pred golom gostiju i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Zrinjski je zaprijetio i na otvaranju drugog dijela. Bekić je izašao sam pred Nurkovića, ali umjesto mreže pogodio je Nurkovića i propala je odlična šansa.

Potom je u 61. minuti okvir gola spasio Tuzlake. Dobro je šutirao Perišić sa vrha kaznenog prostora, ali nije imao sreće.

Plemići su zatim umirili igru. Nisu dopustili domaćim gotovo ništa, ali u 76. minuti Tuzla City ipak dolazi do gola. Samo što je ušao u igru Vukmirović je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

U nadoknadi meča Zrinjski je stigao do pobjede. Hairilahović je šutirao, lopta pogađa u glavu Stjepanovića i završava u mreži za pobjedu Plemića.


Premijer liga BiH, 18. kolo:

Tuzla City - Zrinjski 1:2 (Vukmirović 76' / Rustemović 21', Stjepanović 90+4'ag)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Nurković, Efendić, Kostić, Crnkić, Šarčević, Kojić, Širanović, Hasanović, Nukić, Ubiparip.

Zrinjski: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Rugašević, Perišić, Jakovljević, Rustemović, Veselinović, Kadušić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.