Željo mora, ali mora i Krupa!
Imaće Željo težak zadatak u Kurpi pošto se domaćin mora "čupati" kako zna i umije s obzirom da je trenutno prikovan za dno tabele

Vratila se Premijer liga

Željo mora, ali mora i Krupa!

Nakon reprezentativne pauze danas se nastavlja takmičenje i u Premijer ligi BiH, a već od 13:00 sati nas očekuju dva zanimljiva susreta 18. kola.

Tako će u 13:00 Goran Pardžik u Krupi na Vrbasu označiti početak duela domaće Krupe i Željezničara.

Željezničar je itekako pod imperativom pobjede pošto je vezao tri uzastopna poraza u domaćem šampionatu i možda bi upravo eventualni današnji trijumf mogao biti prekretnica za Plave sa Grbavice.

Ipak, imaće Željo težak zadatak u Kurpi pošto se domaćin mora "čupati" kako zna i umije s obzirom da je trenutno prikovan za dno tabele sa svega 12 bodova, te da već sedam prvenstvenih susreta nije osjetio slast pobjede.

Treba dodati i da Željezničar u Krupu stiže bez dvojice prvotimaca, povrijeđenih Siniše Stevanovića i Antonija Pavića. U rasteru Željezničara više nema ni Filipa Arežina sa kojim je raskinuta saradnja, ali na njega Odović svakako već neko vrijeme nije ni računao.

U istom terminu bi trebao početi i duel Tuzla Cityja i Zrinjskog na Tušnju.

Zrinjski se ne može pohvaliti dobrom formom prije reprezentativne pauze, dok je Tuzla City vezao dva trijumfa nakon remija sa Slobodom i sigurno u duel sa šampionom ulazi pun samopouzdanja nakon trijumfa nad Željezničarom.

Mostarci su ipak favoriti i danas, a treba istaći da obje ekipe imaju dosta problema sa povrijeđenim igračima, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će šefovi stručnih štabova posložiti kockice za ovaj duel.

Od 17:00 sati na Bilinom polju se igra duel Čelike i Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Čelik je u prošlom kolu Premijer lige poražen u Ugljeviku u susretu sa preporođenom Zvijezdom 09, dok je Mladost itekako u usponu forme, te je u posljdnja četiri prvenstvena susreta upisala tri pobjede i remi.

Odlična vijest za Čelik pred ovaj duel je svakako bio oporavak Fenana Salčinovića koji će biti na raspolaganju treneru Orneku, ali će Zeničani ipak biti bez iskusnog Nermina Jamaka koji je protiv Zvijezde 09 zaradio treći žuti karton. Neizvjestan je nastup i mladog Vedrana Vrhovca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju Mladost, trener ove ekipe neće moći računati na standardnog člana zadnje linije Bojana Markovića, koji je također pauzira zbog žutih kartona.

Treba napomenuti i da su sutra na rasporedu još tri susreta PL: Sarajevo - Zvijezda 09, Široki - GOŠK i Radnik - Sloboda.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi