Golom Čolaka Rijeka je slavila protiv Dinama, iako su Modri bili bolji i imali veći broj prilika

Rijeka slavi na Rujevici

Petorica bh. igrača zaigrala veliki derbi, Dinamo izgubio nakon dugo vremena

Edmir Škorić, foto: EPA

U derbiju 15. kola HNL-a Rijeka je s 1:0 savladala aktuelnog prvaka, ekipu Dinama.

Trijum Rijeke na Rujevici
Na Rujevici se slavi velika pobjeda, iako je Rijeka i nakon nje ogromnih devet bodova iza Zagrepčana. No, fascinantno je da je ovo prvi poraz Dinama od meča s Young Boysom, koji je odigran krajem osmog mjeseca.

U 30. minuti Gavranović je imao zicer, ali je Sluga odbranio i spasio Rijeku. U završnici prvog dijela još jedna velika šansa za goste, ali Olmo je pucao pored gola.

U 54. minuti Sluga je opet junak Rijeke, pošto je odbranio udarac Stojanovića s desne strane. I kada nije išlo gostima, stigla je kazna u 64. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Antonio Čolak je postigao jako lijep gol, šesti u sezoni, za veliku pobjedu Rijeke.

U ovom meču igralo je dosta bh. internacionalaca ili reprezentativaca. Kod Rijeke od prve minute Lončar i Kvržić, ušao je Srđan Grahovac, a na drugoj strani od prve minute su do kraja odigrali Amer Gojak i Izet Hajrović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.