Široki remizirao sa Dinamom, Wagner se oprostio od Pecare
FOTO: NK Široki Brijeg

Prijateljski meč povodom 70. rođendana kluba

Široki remizirao sa Dinamom, Wagner se oprostio od Pecare

Danas je na Pecari odigran prijateljski meč Širokog Brijega i Dinama koji je završen rezultatom 1:1.

Utakmica je odigrana u čast 70. rođendana Širokog Brijega, ali i legendarnog Brazilca Wagnera Santosa Laga koji je danas posljednji put obukao dres kluba u kojem je proveo punih 13 godina.

Utakmica je od početka bila otvorena, a u prvih 15 minuta su viđena dva pogotka. Poveo je Dinamo, koji je u devetoj minuti postigao gol preko Luke Menala. Bivši fudbaler Širokog Brijega zabio je glavom za 0:1, ali se iz poštovanja nije radovao pogotku.

Široki Brijeg je brzo poravnao na 1:1. Nakon gužve u šesnaestercu Dinama, Begonja je pogodio za izjednačenje rezultata. Nakon toga, Wagner je izašao iz igre uz veliki aplauz danas gotovo ispunjene Pecare i na taj način se oprostio od svog voljenog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je početak utakmice nagovještavao golijadu, na kraju je ostalo 1:1 pa su Široki Brijeg i Dinamo u prijateljskoj atmosferi okončali ovaj meč. Bilo je prilika sa obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Za Dinamo su od prve minute zaigrali Izet Hajrović, strijelac Luka Menalo i Emir Dilaver.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi