11. aprila prošle godine je prije meča Borussije i Monaca postavljen eksploziv koji je aktiviran kada je naišao autobus s igračima iz Dortmunda

Sud donio konačnu presudu

Zbog pokušaja ubistva igrača Borussije 'odležaće' 14 godina

Edmir Škorić

Prošle godine u aprilu je napadnut autobus s igračima dortmundske Borussije prije mela Lige prvaka protiv Monaca.

Ta utakmica je odložena zbog napada na autobus s igračima Borussije. Tri bombe eksplodirale su dok je prolazio klupski autobus njemačkog kluba, ali na kraju srećom nije niko stradao.

Tada je povredu lakšu zadobio Marc Bartra i jedan od policajaca, ali se slučaj vodio kao pokušaj ubistva i to čak 28 osoba, koliko ih je bilo u autobusu u trenutku eksplozije.

Godinu i po dana kasnije čovjek koji je optužen za pokušaj bombaškog napada i ubistva 28 ljudi osuđen je na 14 godina zatvora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.