Tuzlaci žele pobjedom zaključiti polusezonu

Crveno-Crni pred zadnji susret polusezone protiv Mladosti DK

Vukliš: Mladost je neugodna ekipa, ali pobjeda je sve što nas zanima

E. Dindić

Fudbaleri Slobode u prošlom kolu ostvarili su veliku pobjedu na gostovanju u Bijeljini protiv ekipe Radnika. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Tony Livančić, ali sjajni golman Goran Vukliš u finišu susreta sa par odličnih intervencija, učinio  je da popularni crveno-crni idu u Tuzlu sa nova tri boda u džepu.  U zadnjem susretu polusezone na Tušnju pred praznim tribinama, dočekaće neugodnu ekipu Mladosti DK, koja je značajno digla formu u posljednje vrijeme. 

Goran Vukliš je smatra da će utakmica sa  ekipom Mladosti biti teška, ali da su tri boda prioritet za tim sa Tušnja u subotnjem duelu. 

"Oni su zaista neugodna ekipa, možda i najneugodnija ekipa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U posljednje vrijeme igraju sjajno, te sigurno je da neće doći na Tušanj da se brane. Mi ćemo zaista imati jednu veliku manu u subotu, a to je što ćemo ovaj susret igrati pred praznim tribinama. Poznajemo jako dobro njihov stil igre, te njihove mane i prednosti. Moramo od početka susreta biti maksimalno skoncetrisani posebno u defanzivi, te ako to uspijemo sigurno je da pobjeda neće doći u pitanje, te na najbolji način zaključiti ovu polusezonu", rekao je Vukliš.

Utakmica između Slobode i Mladosti DK na rasporedu je u subotu sa početkom u 13:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.