Mladi veznjak je ove sezone ukupno odigrao 21 utakmicu za Dinamo. Postigao je dva gola i upisao je tri asistencije, a svojim igrama je privukao pažnju brojnih klubova (Foto: EPA)

Jako dobra igra mladog bh. fudbalera

Gojak ne žali zbog poništenog gola: Najvažnije je da smo prvi!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak odigrao je još jednu jako dobru partiju za zagrebački Dinamo.

Modri su remijem u Istanbulu protiv Fenerbahčea (0:0) osigurali prvo mjesto u grupi D Evropske lige i gledaćemo ih u šesnaestini finala ovog takmičenja na proljeće.

Amer Gojak je itekako zaslužan za rezultate hrvatskog prvaka, a večeras je umalo i zabio pobjednički gol u 75. minuti. Ipak, sudija je vidio prekršaj i odlučio je da bh. fudbaleri pokvari slavlje.

Bh. veznjak ne žali previše i tvrdi da je najbitnije da ekipa ide sretna kući.

"Teren je bio težak i morali smo se prilagoditi. Najbitnije je da se niko nije povrijedio i idemo sretni kući. Bila je to teška utakmica, svi znamo kako Fener igra na domaćem terenu. Najvažnije je da smo prvi i da idemo dalje", poručio je Gojak nakon meča u Istanbulu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Posljednji meč u Evropskoj ligi Dinamo igra protiv Anderlechta za 14 dana u Maksimiru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.