Dinamo osigurao prvo mjesto, Milan od očaja do sjaja
(Foto: EPA) Fener je bio bolji u prvoj dijelu, promašio veliki broj šansi, ali je Dinamo u nastavku bio puno opasnija ekipa

Liga Evrope, 5. kolo grupne faze

Dinamo osigurao prvo mjesto, Milan od očaja do sjaja

Dinamo je večeras gostovao u Istanbulu gdje je odmjerio snage sa Fenerbahčeom u utakmici petog kola grupne faze Lige Evrope. Ovaj susret je zvaršen rezultatom 0:0, pa je Dinamo osigurao prvo mjesto u Grupi D.

Zagrepčani, naime, kolo prije kraja grupne faze imaju 13 bodova na prvom jestu Grupe D, dok je Fener ostao drugi sa osam i u nokaut fazu ide sa ove pozicije.

Fener je bio puno više prilika na u prvom poluvremenu, dok je Dinamo pokušavao što više usporiti ritam igre.

Domaći su ipak promašivali sve svoje prilike, iako su ih imali nekoliko dosta dobrih, dok je Dinamo zaigrao bolje u drugom poluvremenu, a u 75. minuti je uspio zatresti mrežu Fenera preko Gojaka, ali je njegov gol poništen zbog faula u napadu.

Na kraju je meč završen najnepopularnijm rezultatom 0:0.

I drugi meč ove grupe, onaj između Anderlechta i Spartaka iz Trnave je završen rezultatom 0:0.

Kada je u pitanju Grupa F, Milan je bio jako blizu blamaže protiv Dudelangea, ali je na kraju slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:2.

Poveo je Milan preko Cutronea u 21. minuti, ali je Dudelange poravnao u 39. sjajnim golom Stolza.

Uspio je Dudelange početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, stići i do preokreta preko Turpela, ali se Milan brzo dozvao.

Milan je u 66. minuti poravnao autogolom Stelvija, dok je Calhanoglu četiri minute kasnije pogodio za 3:2. Novi autogol Dudelangea (Schnell) u 78. minuti povisio je prendnost Milana na 4:2, da bi konačnih 5:2 postavio Fabio Borini u 81. minuti.

U drugom meču ove grupe Betis je savladao Olyimpiacos sa 1:0, golom Canalesa u 39. minuti.

Betis je ovom pobjedom osigurao plasman u nokaut fazu Lige Evrope pošto se sada nalazi na prvom mjestu Grupe F sa 11 bodova. Milan je sada drugi sa 10 i u zadnjem kolu gostuje kod trećeplasiranog Olympiacosa koji sada ima sedam bodova. Grci u tom susretu imaju šansu prestići Milan, ali su Rossoneri ipak puno bliži nokaut fazi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Svi rezultati do sada odigranih mečeva 5. kola grupne faze Lige Evrope:

Astana - Dynamo Kiev 0:1
Spartak Moskva - Rapid Beč 1:2
Milan - Dudelange 5:2
Anderlceh - Spartak Trnava 0:0
Leverkusen - Ludogorets 1:1
BATE - MOL Vidi 2:0
Betis - Olympiakos 1:0
Boredaux - Slavia Prag 2:0
Fenerbahče - Dinamo 0:0
Krasnodar - Akhisar 2:1
Qarabag - Sporting 1:6
Rosenborg - Celtic 0:1
Salzburg - Leipzig 1:0
Vorskla - Arsenal 0:3
Zenit - Kopenhagen 1:0
Zurich - AEK Larnaca 1:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi