Vedad Ibišević je novim golom ovjerio pobjedu Herte u gostima kod Hannovera, a na terenu je proveo 80 minuta

Bundesliga

U 300. meču u Bundesligi Ibišević zabio gol, pobjede Bayerna i Borussije

Edmir Škorić

U subotu od 15:30 sati odigrano je pet susreta 13. kola njemačke Bundeslige.

Vodeći timovi lige ostvarili su pobjede. Borussia je s 2:0 bila bolja od Freiburga, a vodeći gol zabio je Marco Reus iz penala u 40. minuti. U nadoknadi je Paco Alcacer postavio konačnih 2:0. 

Nakon ove pobjede, Borussia je zadržala plus devet u odnosu na trećeplasirani Bayern, koji je danas teškom mukom u Bremenu slavio s 2:1.

Gnabry je bio dvostruki strijelac za goste iz Minhena, dok je Osako zabio jedini gol za Werder. Između Borussije i Bayerna je Borussia Moenchengladbach, koja ima 26 bodova i sutra ide na teško gostovanje u Leipzig.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević stigao je do šestog gola u Bundesligi. Vedo je u 73. minuti postigao gol za 2:0 u pobjedi Herthe u Hannoveru od upravo spomenutih 2:0. 
Za Ibiševića je ovo bila 300. utakmica u Bundesligi i 116. pogodak, a ima i 47 asistencija. Majstor!

Stuttgart je ostvario minimalnu pobjedu nad Augsburgom, a gol je postigao Donis u 39. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.