Kovač se ipak zadnji smije: Hrvatski trener je dugogodišnji plan za Bayern!
Kriza u kojoj se nalazi minhenski klub je očigledna. Ipak, njemački mediji tvrde da je razlog loše igre činjenica da se u ekipi nalaze fudbaleri koji miniraju rad hrvatskog trenera (Foto: EPA)

Rummenigge potvrdio da Niko ostaje na klupi

Kovač se ipak zadnji smije: Hrvatski trener je dugogodišnji plan za Bayern!

Midhat Šljivak

Niko Kovač mogao bi ipak biti dugogodišnje rješenje na poziciji trenera minhenskog Bayerna.

To je jasno poručio izvršni direktor tima iz Minhena Karl-Heinz Rummenigge koji je u razgovoru za AZ potvrdio da je želja svih u Bayernu da Kovač što duže ostane na trenerskoj klupi.

"Želja svih ljudi u Bayernu je da sa Nikom radimo dugo. Ne želimo da bude naš trener samo na Božić 2018. godine, već i 2019. i 2020. godine", poručio je Rummenigge, te je dodao:

"Niko dobro poznaje Bayern. Ekstreman je karakter u pozitivnom smislu naravno. Kao čovjek mi se dopada. U njemu vidim trenera koji je spreman za borbu, koji je spreman mijenjati stvari. Naravno, mora promijeniti određene stvari", rekao je Rummenigge.

Kovač bi prema riječima direktora Bayerna mogao još dugo voditi ekipu iz Minhena, ali određene stvari mora ispuniti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Spremni smo pružiti Kovaču šansu. Ipak, rezultate moramo gledati i sigurno da peto mjesto nije ono što želimo na kraju sezone", jasno je poručio prvi čovjek Bayerna.

Kovač je, podsjetimo, dužnost trenera Bayerna preuzeo na početku ove sezone, a prethodno je vodio Eintracht iz Frankfurta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Balboa
Maknite pojedine zetone iz svlacionice,pa ce te vidjeti jeli Niko dobar trener ili nije,a normalno je da nekad covjek moze kiksati,ali na ovakav nacin ne,jer sigurno je da mu igraci nisu poslusni!!!
15 3
Bayern Munchen
Igraci ga nisu htjeli slusati protiv Fortune,to je problem presednika kluba da rijesi sa igracima.Niko sigurno ima potencijal.Mnogi ce reci da je on niko,ali on je Niko a ne niko :D haha
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti