Odavno nisu zabili više golova u 19 kola

Najubitačniji napad Sarajeva od sezone osnivanja Premijer lige

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva danas su s 3:1 pobijedili Čelik u meču 19. kola Premijer lige BiH, pa na pauzu odlaze sa plus pet u odnosu na drugoplasirani Zrinjski.

Bordo tim je ove jeseni zaista bio na visokom nivou, pa je tako poslije 19 kola na učinku od 13 pobjeda, četiri remija i samo dva poraza i trenutno je bez sumnje najbliže tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je s današnja tri gola Čeliku, ukupno zabilo 43 gola, što je najviše nakon sezone 2002/03.

U spomenutoj sezoni Sarajevo je dalo čak 52 gola (poslije 19 kola), no tada je završilo treće na tabeli iza Leotara i Željezničara, što će reći da prvenstvo traje "do posljednjeg zvižduka", ali trenutna igra bordo tima svakako može da ohrabri sve navijače na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone Sarajevo je nakon 19 kola zabilo 42 gola, a inače među najefikasnijim timovima nakon 19 kola u Premijer ligi bio je Zrinjski, koji je u sezoni 2006/07 nakon 19 odigranih kola postigao 44 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.