Trijumf Sarajeva na krilima Rahmanovića: Bordo tim na pauzu odlazi sa plus pet!
Bordo tim iza sebe ima odličnu polusezonu koju završavaju kao prvi i imaće najveće šanse za osvajanje titule prvaka BiH

Čelik ni nakon 31 godinu ne zna za pobjedu na Koševu

Trijumf Sarajeva na krilima Rahmanovića: Bordo tim na pauzu odlazi sa plus pet!

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su danas na Koševu zenički Čelik sa 3:1 u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fantastično prvo poluvrijeme donijelo je dva gola i veliki broj ogromnih šansi na obje strane.

Uzbuđenja su već počela u prvoj minuti. Ahmetović je prvo izašao sam pred Ružića koji mu brani udarac, a zatim napadač Sarajeva šutira i glavom pravo u golmana Čelika.

Gosti su uzvratili u četvrtoj minuti. Okić je izbjegao ofsajd zamku, zaobišao je golmana Kovačevića, ali mu je lopta odskočila i njegov udarac je završio preko gola.

Velkoski je potom iz slobodnjaka dobro šutirao u 9. minuti, Ružić brani, a na drugoj strani dvije minute kasnije Okić ponovo šutira, Kovačević brani.

Nakon pokušaja Tatara i Rahmanovića i novih odbrana golmana Čelika Ružića me se polako umirio sve do 36. minute kada Sarajevo dolazi u vodstvo. Rahmanović odlično pronalazi Selmira Pidru koji pogađa za prednost Bordo tima od 1:0.

Čelik u 38. minuti stvara novu veliku šansu. Dedić prekrasno gađa iz slobodnog udarca, a Kovačević još bolje brani uz pomoć stative. Nekoliko sekundi kasnije gosti ostaju sa igračem manje nakon što je Mehić dobio drugi žuti karton. Treba dodati i da je trener gostiju žestoko reagovao jer je smatrao da je prije prekršaja napravljen prekršaj nad njegovim igračem.

Tatar je u 42. minuti promašio zicer. Crepulja ga je odlično uposlio, ali se ovaj igrao i Ružić mu skida čistu loptu, a kazna je stigla u 44. minuti. Ubačaj Dedića Jurina iz drugog pokušaja šalje u mrežu za iznenađenje na Koševu i rezultat poluvremena od 1:1.

Sarajevo u drugo poluvrijeme očekivano ulazi ofanzivno. Rahmanović na samom otvaranju ima dvije jako dobre šanse, ali preciznosti u njegovim udarcima nije bilo.

Ipak, u 54. minuti Rahmanović stiže do gola. Iz kornera je ubacio Tatar, a veznjak Sarajeva je zaboravljen na pet metara gola i on glavom loptu šalje u mrežu za prednost domaćeg tima od 2:1.

Imalo je potom Sarajevo šansu da završi meč. Rahmanović je opet kreirao šansu, ali udarac Tatara pogađa stativu i još jedna šansa je otišla u nepovrat.

Kontrolisali su domaći fudbaleri ostatak meča. Nisu dopustili Čeliku previše, ali ni oni nisu napravili mnogo u fazi napada. Ipak, u 85. minuti domaći završavaju posao u ovom meču, a pobjedu je zaključio Haris Handžić prekrasnim golom u 85. minuti meča za konačnih 3:1.

Čelik tako nastavlja niz bez pobjede na Koševu koji traje čak 31 godinu..

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Sarajevo - Čelik 3:1 (Pidro 36', Rahmanović 54', Handžić 85' / Jurina 44')


SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Šabanović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Crepulja, Adukor, Dupovac, Tatar.

ČELIK: Ružić, Bevab, Faustin, Vrhovac, Jurina, Dedić, Okić, Karamatić, Grahovac, Mehić, Jamak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
očekivano crveni za čelik , kako bi drugačije fekalistan pobjedio
16 82
velez mo
PITARI CESTITKE NA TITULI,SAMO OVAKO NASTAVITE
56 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi