Velikan iz Katalonije pruža zaista nevjerovatne partije ove sezone i nema dileme da će biti jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja (Foto: EPA)

Liga prvaka

Barcelona ponovo raspucana

Midhat Šljivak

Rukometaši Barcelone pobijedili su na svom terenu Meshkov Brest 41:32 u susretu 10. kola Lige prvaka.

Katalonci ove sezone igraju fantastično i samo ih čudo može odvojiti od plasmana u četvrtfinale Lige prvaka.

Današnja žrtva je Meshkov Brest. Barca je ponovo bila raspucana i postigal je čak 41 gol, te je došla do devete pobjede u 10 odigranih utakmica.

Najefikasniji u pobjedničkom timu večeras su bili Tmas i N'Guessan sa po šest golova, dok je kod gostiju Šime Ivić postigao sedam.

Celje i Nantes su odigrali sjajan meč koji je završen bez pobjednika 29:29.

Francuski tim je imao velikih sedam golova prednosti na 15-ak minuta do kraja, ali je Celje sjajnom igrom uspio da dođe do boda.

Silkeborg je u direktnom duelu za plasman u narednu fazu takmičenja savladao Sporting 29:28.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.