Manchester City nije jedini

I Milan strepi od UEFA-ine kazne

Italijanski mediji javljaju da Manchester City ne bi trebao biti jedini veliki klub koji će se suočiti sa UEFA-inom kaznom.

Navodno, nešto slično prijeti i Milanu protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog kršenja Finansijskog Fair Playja u razdoblju od 2014. do 2017. godine.

Ipak, za razliku od Cityja kojem prijeti izbacivanje iz Lige prvaka naredne sezone, Milan bi se vjerovatno trebao suočiti sa visokom novčanom kaznom, u najgorem slučaju uvođenjem restrikcija za predstojeće prelazne rokove.

Ako se ustanovi da Milan u pomenutom periodu nije radio u skladu sa propisima, UEFA će sigurno kazniti Rossonere.

Milan ove sezone igra solidno u Seriji A, zauzima četvrtu poziciju i možda bi se nakon dugo vremena mogao vratiti u Ligu prvaka naredne godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.