Cutrone i VAR pomogli Milanu da sruši Parmu
Parma je povela početkom drugog dijela s 1:0, ali je Mila smogao snage da napravi preokret i upiše bitna tri boda

Rossoneri sve bliže Ligi prvaka

Cutrone i VAR pomogli Milanu da sruši Parmu

E. Škorić

Teškom mukom Milan je danas u meču 14. kola italijanske Serije A savladao Parmu s 2:1.

Rossoneri su nesretno ostali bez dva boda u Rimu protiv Lazija, ali im se nedostatak sreće vratio danas protiv Parme, ali po svemu prikazanom domaći su zaista zaslužili da pobijede.

S nova tri boda Milan je došao na četvrto mjesto, ima 25 bodova i konačno se vraća u igru za plasman u Ligu prvaka, dok je Parma ostala šesta sa 20 bodova.

Nakon što je prvi dio završen bez golova, u nastavku su viđena čak tri. Inglese je doveo Parmu u vodstvo u petoj minuti nastavka, a onda je uslijedio preokret Milana.

Najprije Cutrone lijepo zabija za 1:1 u 55. minuti, da bi u 71. minuti uz pomoć VAR-a dosuđen penal za Milan, koji je potom Kessie pretvorio u pogodak za vrijedna tri boda crno-crvenih.


Serija A, 14. koo:
Milan - Parma 2:1 (Cutrone 55, Kessie 71 - penal/ Inglese 50)

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi