Šta bi bilo, kad bi bilo...

Kako bi Palermo izgledao da nije prodavao najbolje igrače?

Možda Palermo nikada nije bio veliki klub, ali zato je u svojoj ekipi imao fudbalere za koje je čuo cijeli svijet.

Maurizio Zamparini kupio je sicilijanski klub još 2002. godine, dvije godine kasnije je sa njim ostvario promociju u Seriju A, a sa pozicije predsjednika se povukao prošle godine. Prije nekoliko dana, zvanično je potvrdio da je prodao klub i time je završena njegova 16-godišnja era.

Za vrijeme Zamparinijeve vladavine, kroz Palermo je prošao ogroman broj fudbalera svjetske klase, a zanimljivo je vidjeti i kako bi izgledao idealni tim ovog kluba u posljednjoj deceniji i po.

Dybala, Cavani, Pastore...

Na golu bi bio Salvatore Sirigu, u odbrani bi igrali Andrea Barzagli, Kamil Glik i Simon Kjaer, dok bi vezni red bio impresivan - Franco Vasquez, Matteo Darmian, Javier Pastore, Josip Iličić i Paulo Dybala. Napad bi bio rezervisan za Edinsona Cavanija i Andreu Belottija...

Palermo danas igra u Seriji B, ali bi sa ovakvim timom u najmanju ruku bio jedan od favorita za prve četiri pozicije i plasman u Ligu prvaka.

Inače, kada je Zamperini preuzeo Palermo, ovaj klub 30 godina nije bio u Seriji A, a za vrijeme njegovog rukovođenja klubom pet puta je igrao u evropskim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.