Ove sezone Kimmich je standardan član bavarskog velikana i dosad je odigrao ukupno 21 utakmicu u svim takmičenjima (Foto: EPA)

Isprobat će ga na zadnjem veznom

Niko Kovač mijenja poziciju Joshui Kimmichu

Midhat Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Niko Kovač odlučio je da Joshuu Kimmicha u budućnosti koristi na poziciji zadnjeg veznog fudbalera.

Kimmich  nastupa na poziciji desnog beka, ali Kovač je odlučio da ga u budućnosti koristi u veznom redu. Bavarci žele da se on što brže navikne na tu poziciju kako ne bi bilo potrebe da se dovode skupocjena pojačanja.

Ovaj 23-godišnji fudbaler zapravo i voli najviše igrati na poziciji zadnjeg veznog. Sada će imati šansu da se dokaže, a vidjećemo kako će se snaći.

Bayern je želio u svoje redove narednog ljeta dovesti veznjaka Ajaxa Frenkieja de Jonga. Međutim, ovaj mladi fudbaler je navodno odabrao transfer u PSG koji će za njegove usluge platiti 75 miliona eura.

Kimmich će dobiti šansu na novoj poziciji, a vidjećemo hoće li tokom ljeta Bavarci pojačati ovu poziciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.