Hoeness: Bayern nikad ne bi potrošio toliko novca na 'veterana' kao što je Ronaldo
Sudeći prema izjavama prvog čovjeka minhenskog Bayerna, ovaj klub će jako teško za nekoga platiti 100 i više miliona eura (Foto: EPA)

Predsjednik Bayerna ponovo je kritikovao Juventus

Hoeness: Bayern nikad ne bi potrošio toliko novca na 'veterana' kao što je Ronaldo

M. Šljivak

Prvi čovjek minhenskog Bayerna Uli Hoeness ponovo je potvrdio kako bavarski velikan nikad ne bi potrošio više od 100 miliona eura za 'veterana" kao što je to učinio torinski Juventus prilikom kupovine Cristiana Ronalda.

Hoeness se ponovo odlučio kritikovati odluku Bianconera da proteklog ljeta izdvoje čak 112 miliona eura za čovjeka koji ima 33 godine.

U razgovoru za njemački Bild predsjednik tima iz Minhena je jasno poručio da Bayern ne bi nikada kupio 33-godišnjaka za toliko novca.

"On ima 33 godine, veteran je. Koštao bi nas 100 miliona eura i to je dogovor kakav nikad ne bih napravio. Da ima 24 godine dogovorili bismo njegov dolazak zatvorenih očiju", rekao je Hoeness.

Međutim, igre Cristiana Ronalda u Juventusu uopšte ne pokazuju da se radi o čovjeku koji ima 33 godine. Njegov početak u Torinu je zaista sjajan i u 18 odigranih utakmica postigao je 11 golova i upisao je šest asistencija.

Takav učinak je najbolji jednog igrača Juventusa još od sezone 1968/1969 kada je Pietro Anastasi postigao devet golova u početnih 14 utakmica sezone.

Bayern ne troši "lude" cifre na fudbalere

Djeluje gotovo nevjerovatno, ali najveći transfer kojeg je Bayern napravio iznosti 41.5 miliona eura. Njega su napravili u julu 2017. godine kada su ovu svotu novca izdvojili za igrača Lyona Corentina Tolissoa.

Tolisso je za sada jedini koji je prešao granicu od 40 miliona eura, a na samoj granici je Javi Martinez kojeg su Bavarci Ahtletic Bilbau platili tačno 40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Među pet najvećih transfera koje je njemački prvak napravio pored Tolissoa tu su još transferi Matsa Hummelsa (38 miliona eura), te Mario Gotze (37 miliona eura) kao i Arturo Vidal (37 miliona eura).

Rekord bi vrlo vjerovatno mogao pasti već narednog ljeta kada minhenski klub najavljuje velike promjene i velika pojačanja, ali cifra od 100 miliona eura sigurno da neće biti probijena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AMKO
Bjezi skrtino gdjecsu ti pare od utaje poreza sta si kupijo zädnje 2 godine
16 4
stopkrkanima
Jest zato Bayern hara sad ligom i evropom na celu sa kovacem i pojacanjima koja nisu veteranska. A i ono prosjek godina je 20 u Bayernu...
14 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi