Carlo Ancelotti: Bayern? Jedino gorko iskustvo u karijeri!
Italijan je na klupi bavarskog velikana osvojio dvije titule pobjednika Superkupa, kao i jedan trofej Bundeslige. Ipak, na kraju je dobio otkaz nakon serije nešto slabijih rezultata (Foto: EPA)

Italijanski stručnjak ogorčen na Bavarce

Carlo Ancelotti: Bayern? Jedino gorko iskustvo u karijeri!

M. Šljivak

Trener italijanskog Napolija Carlo Ancelotti istakao je kako mu je otkaz na klupi minhenskog Bayerna jedino gorko iskustvo u karijeri.

Italijanski stručnjak je na ljeto 2016. godine preuzeo vođenje bavarskog velikana nakon što je sa klupe otišao Pep Guardiola, ali njegov mandat kratko trajao i već nakon nešto više od godinu dana uručen mu je otkaz.

Upravo je ovaj otkaz ono što muči Ancelottija koji je želio promijeniti određene stvari u Bayernu.

"Otkaz u Bayernu mi je jedino gorko iskustvo u karijeri. Želio sam promijeniti stvari u klubu, ali klub nije imao namjeru da išta mijenja. Nisu željeli da mijenjaju strukturu, filozofiju i da naprave smjenu generacija. Sada to rade", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Italijan je Bayern vodio u ukupno 60 utakmica, a upisao je 43 pobjede, osam neriješenih utakmica i devet poraza.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi