Najavio sljedeću destinaciju

Kagawa prelomio: Želim otići iz Borussije

Japanski reprezentativac Shinji Kagawa, kako stvari stoje, napustit će u januaru redove Borussije Dortmund.

U ovoj sezoni 31-godišnji Kagawa se ne može pohvaliti minutažom u Borussiji, a razlog nije povreda već isključivo odluka trenera Luciena Favrea, pa glasine o odlasku i nisu iznenađujuće.

I sam Kagawa je nagovijestio da će napustiti Borussiju, a kada bi mogao birati, sljedeća destinacija bi bila Španija.

"Želim što prije riješiti svoj status. Očito je da u Borussiji ne računaju na mene, tako da je jedini način promjena kluba. Gdje dalje? Volio bih da to bude Španija. Ne želim završiti karijeru a da ne odigram barem jednu sezonu u LaLigi", kazao je Kagawa, koji je ove sezone odigrao samo dva meča u ligi.

Shinji Kagawa je karijeru započeo u Cerezo Osaki, odakle je 2010. godine stigao u Borussiju Dortmund. Dvije godine kasnije prodan je Manchester Unitedu, ali se vratio u Dortmund 2014. godine i prošlog ljeta je produžio ugovor do jula 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.