U 300. meču u Bundesligi Ibišević zabio gol, pobjede Bayerna i Borussije
Vedad Ibišević je novim golom ovjerio pobjedu Herte u gostima kod Hannovera, a na terenu je proveo 80 minuta

Bundesliga

U 300. meču u Bundesligi Ibišević zabio gol, pobjede Bayerna i Borussije

E. Škorić

U subotu od 15:30 sati odigrano je pet susreta 13. kola njemačke Bundeslige.

Vodeći timovi lige ostvarili su pobjede. Borussia je s 2:0 bila bolja od Freiburga, a vodeći gol zabio je Marco Reus iz penala u 40. minuti. U nadoknadi je Paco Alcacer postavio konačnih 2:0. 

Nakon ove pobjede, Borussia je zadržala plus devet u odnosu na trećeplasirani Bayern, koji je danas teškom mukom u Bremenu slavio s 2:1.

Gnabry je bio dvostruki strijelac za goste iz Minhena, dok je Osako zabio jedini gol za Werder. Između Borussije i Bayerna je Borussia Moenchengladbach, koja ima 26 bodova i sutra ide na teško gostovanje u Leipzig.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević stigao je do šestog gola u Bundesligi. Vedo je u 73. minuti postigao gol za 2:0 u pobjedi Herthe u Hannoveru od upravo spomenutih 2:0. 
Za Ibiševića je ovo bila 300. utakmica u Bundesligi i 116. pogodak, a ima i 47 asistencija. Majstor!

Stuttgart je ostvario minimalnu pobjedu nad Augsburgom, a gol je postigao Donis u 39. minuti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Mislim da smo se olahko rijesili Ibisevica i Lulica, pod rijesili mislim da im nismo trebali dopustiti da odu. Ta dva momka su trebali jos 2 godine da igraju za reprezentaciju. I sa njima bi smo bili jaci 30%. Al et, sta je tu je.
29 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi